Hoge Weide Utrecht

Tandartspraktijk Hoge Weide in Utrecht

Praktijk aan huis

Aan het woord is Elise Tjin Liep Shie, zij is een praktijk gestart op de benedenverdieping van haar eigen huis in de wijk Hoge Weide in Utrecht. Rodenburg Zorgoplossing heeft de zolder omgebouwd naar woonkamer en de woonkamer i.s.m. Henry Schein naar een 2-kamer praktijk met alle functionaliteiten. Een praktijk aan huis is niet alleen bijzonder, voor Elise is het ook ideaal. Er is geen reistijd, je deelt je eigen tijd in en maakt je eigen planning wat veel rust geeft en het is natuurlijk gewoon fijn om je werk te kunnen doen in je eigen huis.

Tandarts met een sociale functie

“De buurt reageert ook echt heel leuk” aldus Elise. “Iedereen is blij met een tandarts in de buurt en zijn heel tevreden over de manier waarop ik de behandeling doe en met de kinderen omga. Ik behandel ook veel hele angstige patiënten. Ik geef iedereen, de aandacht, tijd en ruimte en dat kan ook omdat ik mijn tijd zelf kan indelen en plannen. Je bouwt ook echt een band om met de gezinnen een beetje zoals de dorpstandarts van vroeger. Ik wilde meer rust voor mijzelf en de patiënt, geen druk om targets te halen maar met de mensen bezig zijn en dat is gelukt!“

Opbouw patiëntenbestand

“Ik krijg veel nieuwe patiënten via Google reviews en via de website van de Lieve Tandarts, ik ben tot nu toe de enige “Lieve Tandarts” in Utrecht. Mijn man Graham heeft ervoor gezorgd dat wij op Google heel goed vindbaar zijn en dat zorgt ook sinds de opening voor een gestage groei. In deze fase merk ik dat we nu groeien door mond-tot-mond reclame, dat is natuurlijk het beste wat je kunt hebben.

 Van droom naar praktijk

“Geïnspireerd door een collega uit Leersum met een praktijk aan huis, heeft Graham mijn ideeën uitgewerkt op papier, daarmee zijn we naar Henry Schein gegaan omdat we daar een hele fijne samenwerking mee hebben. Zij hebben Rodenburg aangedragen voor de verbouwing en die hebben mijn droom omgezet in werkelijkheid.”

Meer informatie?

Gerelateerde dienst