Orthodontistenpraktijk Roden

Een goede voorbereiding is het halve werk

“Voordat ik ben gestart met de praktijk heb ik de tandartsen die in Roden en omgeving praktiseren gevraagd of er volgens hen ruimte is voor een orthodontist. Toen deze allemaal best wel positief hadden gereageerd, ben ik op zoek gegaan naar een pand. Bij een van de tandartsen kon ik al direct een stoel huren en starten, terwijl ook de andere tandartsen begonnen met doorverwijzen. Ik ben dus gelijk gestart met de opbouw van mijn eigen patiëntenbestand in het jaar voordat mijn eigen praktijkpand klaar was.

Het feit dat ik een dag in de week mijn eigen patiënten behandelde en verder ook bewust niet ben gaan waarnemen, heeft mij ook de ruimte gegeven voor alle voorbereidingen die nodig waren voor het realiseren van mijn droompraktijk. Mijn patiënten krijg ik naast doorverwijzingen van tandartsen ook door mond op mond reclame van bestaande patiënten. Het aantal aanmeldingen neemt toe en zit boven de prognoses, dat is erg fijn. Zonder patiënten kan je geen praktijk houden en zonder personeel kan je geen praktijk draaien. Het is dan ook fijn om het personeelsbestand in de toekomst te laten meegroeien, het team op elkaar af te stemmen en de planning steeds efficiënter te krijgen.


Visualiseer jouw droompraktijk

Het pand waar ik nu in ben gevestigd heeft 17 jaar lang leeg gestaan, de hele buurt is dan ook erg blij met de komst van mijn praktijk en hoe het er nu uitziet. Omdat het pand onderdeel is van een VVE was communicatie vanaf het eerste moment heel belangrijk, fijn ook dat Rodenburg hierin heeft meegedacht en meegeholpen.Bij de start van de bouw begon Rodenburg direct als eerste met het leidingwerk. Toen werd mij al snel duidelijk dat ik helder moest hebben welk stopcontact waar en op welke plek en hoogte moest komen. Ook details als waar wil ik mijn computerschermen en wat zijn de afmetingen hiervan. Kortom, als de bouw start moet je eigenlijk de ingerichte praktijk al voor ogen hebben, dat zijn best veel details om over na te denken. Globaal had ik daar al wel een goed beeld van, maar ik had nog niet alles in detail uitgewerkt.


Samenwerking met Rodenburg

Gelukkig had ik Addie. Het meedenken tijdens de bouw van Addie (de voorman van Rodenburg) vond ik erg fijn. Hij kon van tevoren dingen zien aankomen en dan vragen: “Wat wil je daarmee?” zodat ik tijdig kon aangeven hoe ik het naar mijn smaak wilde. Hij kwam dan ook met goede suggesties en wist ook precies wat wel of niet kon bouwkundig. Addie las de bouw als het ware en ontzorgde mij in het proces, dat heb ik als heel prettig ervaren.

Met deze praktijk is mijn droom tot leven gekomen. Ik vind het heel leuk om hier te werken, ik geniet elke dag. Ook van de details qua inrichting en vormgeving. Hier heb ik veel tijd ingestopt maar dat was absoluut de moeite waard!” aldus de trotse eigenaresse en orthodontist Marit Harms.

Meer informatie?

Gerelateerde dienst