Top Dental Volendam

De praktijk van Stephanie Haagedoorn van Top Dental ligt in een woonwijk op steenworp afstand van winkelcentrum de Stient en slechts twee kilometer van het centrum van het gezellige Volendam. In 2013 startte zij haar eigen praktijk en zeven jaar later was het tijd om uit te breiden. Hoe heeft zij dat aangepakt?

 

Wat was de aanleiding voor de verbouwing?

“De praktijk is in 2013 gestart zonder patiënten en met slechts één behandelkamer,” vertelt praktijkeigenaar Step- hanie Haagedoorn. “Via social media – Facebook, Instagram, website – en mond tot mond reclame zijn de eerste patiënten ingeschreven. In zeven jaar tijd groeide dit zo hard door, dat we aan alle kanten ruimte tekortkwamen. Daarom besloten we een grootscheepse verbouwing naar vier kamers te realiseren.”

 

Vraag van de opdrachtgever

“Mijn droom was een moderne uitgebreide praktijk met een rustige en steriele uitstraling. Door de verbouwing is die droom ook daadwerkelijk uitgekomen.”

 

Hoe zijn jullie begonnen?

“Toen we wilden verbouwen hebben we als eerste contact opgenomen met AllDent en via vakbladen en internet zagen we mooie projecten van Rodenburg voorbijkomen. Toen Rodenburg ook nog via AllDent werd geadviseerd was het cirkeltje rond. De communicatie tussen Rodenburg en AllDent verliep perfect tijdens het bouwproces. Dit was ook een belangrijke reden voor ons om voor Rodenburg te kiezen. Daarnaast hebben ze een goede afstemming met de dentale groothandel, ervaring met het verbouwen van tandartspraktijken en ontstond er meteen een klik tijdens de eerste gesprekken. Rodenburg was niet de goedkoopste maar dat gaven ze op voorhand zelf ook al aan. Je wordt wel een stuk ontzorgd in alles en dat was voor ons belangrijk. Ook alle lof voor de voorman die keer op keer alles voor ons op een goede manier heeft ingevuld, altijd bleef communiceren en onze behoeftes kon vertalen naar de praktijk.”

 

Resultaat

“De mogelijkheden qua routing waren beperkt in het pand, maar het werkt prima zoals het ontworpen is. De behandelkamers hebben veel daglicht en dat geeft een ruim en fijn gevoel. Alle hoekjes en gaatjes van ons pand zijn optimaal benut! De patiënten vinden het er ook fantastisch uitzien, ze hebben het gevoel dat ze in een privékliniek geholpen worden, zo mooi en strak vinden ze alles.”

 

Wat zou je andere praktijken willen meegeven?

“De tip voor andere praktijken die willen verbouwen: houd er rekening mee dat je in het bouwproces altijd tegen zaken aanloopt die je niet kan voorzien, of waarvan je vooraf met elkaar denkt ‘dat moet lukken’ maar in de praktijk toch niet blijkt te kunnen. Hoe flexibeler je hier in bent, hoe leuker en sneller je met elkaar tot een mooi eindresultaat komt.”

 


Praktijk: Top Dental, Volendam
Website: topdental.nl
Ontwerp en inrichting: AllDent, alldent.nl
Interieurontwerp en fotografie: Lucia Mooij, Mooijdesigns.nl
Uitvoering en realisatie: Rodenburg zorgoplossingen, rodenburgzorg.nl

Project in beeld

Meer informatie?

Gerelateerde dienst